Owoce bogate w witamince C:
cytryny, grejpfruty, limonki, mandarynki, nektarynki, papaja, pomarańcze
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5HDyW-mSWHvHddppZ7tTzvWrb6xYT1Y0z-cWi7PF-00024DSzb7Z3a2ZFQ61YFvDXkEnbS5FUF7_FrrIjvl9iVYEeq2L22H6xmYTrmX_Q_-9dVHHPZZB8bzChzJyr_ukAySs77Syp0gTG/s1600/untitled.bmp)
Doskonałe są również:
jabłka, gruszki, ananasy, brzoskwinie, jagody, jeżyny, maliny, mango, śliwki, truskawki oraz wiśnie. Jabłka i gruszki najlepiej jeść ze skórą, gdyż zawarte w nich pektyny dosłownie blokują dostęp tłuszczu i uniemożliwiają jego odkładanie. Dodatkową zaletą tych owoców są zawarte w nich antyoksydanty - zapobiegające odkładania się tłuszczu w okolicach brzucha.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz