czwartek, 5 maja 2011

Ocet jabłkowy w odchudzaniu

Ocet pozyskiwany jest w naturalny sposób z jabłek. Posiada dużo cennych dla na składników, w tym witaminy E, spowalniające procesy starzenia się komórek. Ponadto jest świetnym „wspomagaczem” odchudzania, gdyż przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych. Skutecznie usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, co w rezultacie przyczynia się do obniżenia wagi. Ocet pomaga spalić tłuszcz i oczyścić organizm z toksyn. Może być używany jako dodatek do dań mięsnych i sałatek, jak również można go systematycznie pić. 2 łyżki wymieszać w szklance wody, najlepiej pić 3 razy dziennie przed posiłkiem rano i po południu, a na wieczór przed snem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz